Pyetje te shpeshta rreth makinave me qira tek Rent From Locals

FAQ

Pyetje nga Qiramarrësit:

Çfarë është Rent From Locals?

Rent From Locals është një treg për qiradhënien e makinave, jo një kompani qe jep makina me qira. Ofron mundësinë për kompani dhe individë privatë të listojnë makinat e tyre.

Pse të marr makinën me qira nga vendasit?

Do të kurseni para dhe do të përballeni me më pak kufizime. Nuk nevojiten karta krediti, depozita të mëdha ose paketa të shtrenjta sigurimi. Mbështesni ekonominë lokale dhe përjetoni kulturën vendase.

A është e sigurt të ngasësh në Shqipëri?

Po, infrastruktura rrugore është përmirësuar dhe plotëson standardet evropiane. Makina private ju lejon të eksploroni destinacionet e fshehta.

A ka kufizime moshe për të marrë makinë me qira në Shqipëri?

Në përgjithësi, çdo person mbi 18 vjeç me patentë të vlefshme për të paktën një vit mund të marrë makinë me qira. Disa ofrues mund të kenë kufizime shtesë.

A më nevojitet patentë ndërkombëtare (IDP) për të ngarë në Shqipëri?

Patentat nga vendet e BE-EEA, si dhe nga Mbretëria e Bashkuar dhe SHBA, pranohen pa IDP. Pyesni pronarin e makinës për specifika.

Si mund të rezervoj një makinë me Rent From Locals?

Kërkoni, krahasoni dhe rezervoni makina online. Rezervimet bëhen përmes faqes sonë; nuk pranojmë rezervime përmes telefonit, WhatsApp ose email.

Për të rezervuar drejtpërdrejt, zgjidhni datat dhe vendndodhjen tuaj këtu: Rezervoni Online

Për grupe të mëdha ose rezervime afatgjata, kërkoni një ofertë të personalizuar këtu: Kërkoni një ofertë

Të gjitha rezervimet duhet të bëhen përmes faqes sonë të internetit; ne nuk pranojmë rezervime përmes telefonit, WhatsApp ose emailit.

Cilat janë opsionet e sigurimit të makinës?

- Sigurimi Bazë (TPL): I detyrueshëm, mbulon dëmet në makinën tjetër në një aksident.

- Mini Kasko (80% mbulim): Mbulon 80% të dëmeve në makinën me qira në raste përplasjeje.

- Full Kasko (80% mbulim për të gjitha rastet): Mbulon 80% të dëmeve në çdo rast.

Opsione të disponueshme për një tarifë shtesë:

- Sigurim i plotë: Heq të gjithë përgjegjësinë e klientit në rast dëmtimi të makinës.

- Përgjegjësi e reduktuar: Redukton detyrimin e klientit në një shumë të caktuar.

A më duhet të lë një depozitë nëse kam sigurim të plotë?

Mundësisht, pasi gjobat dhe karburanti nuk mbulohen nga sigurimi i plotë. Mund të negocioni shumën e depozitës me pronarin.

Cila është politika e anulimit?

Politikat ndryshojnë sipas makinës dhe janë të përcaktuara qartë gjatë procesit të rezervimit. Anulimet brenda afatit përfitojnë rimbursim të plotë të tarifave të shërbimit.

Kur paguaj?

Në momentin e rezervimit, paguani tarifat e shërbimit dhe çdo garanci të rimbursueshme me kartë debiti ose krediti. Shuma e plotë e qirasë paguhet në dorëzim të makinës.

A janë pagesat me kartë të sigurta?

Po, të gjitha pagesat përpunohen përmes Stripe. Rent From Locals nuk trajton përpunimin e pagesave drejtpërdrejt.

Si e marr makinën?

Pasi rezervimi juaj pranohet, mund të rregulloni detajet e dorëzimit me pronarin e makinës. Zakonisht, makinat dorëzohen në aeroport ose në vendin tuaj të zgjedhur dhe merren në kohën e largimit tuaj.

A mund ta marr makinën në një vend dhe ta lë në një tjetër?

Po, zgjidhni vendet e marrjes dhe dorëzimit përkatëse në formularin e kërkimit. Rezultatet do të tregojnë çmimin ditor dhe kostot e dorëzimit veçmas.

Çfarë ndodh nëse makina prishet?

Shumica e ofruesve mbulojnë kostot e riparimit dhe mund të ofrojnë një makinë zëvendësuese. Kontrolloni për opsionet dhe kushtet e Asistencës Rrugore në detajet e makinës.

A mund të udhëtoj jashtë vendit me makinën e marrë me qira?

Kjo varet nga ofruesi. Kontrolloni nëse opsioni Ndërkufitar është i caktuar në "Po" në listim. Ka zakonisht një tarifë për kalimin e kufirit që mbulon tarifat noteriale.

Përse ka një tarifë komisioni?

Komisioni është një tarifë shërbimi që mbështet platformën. Ndahen midis pronarit dhe qiramarrësit, me qiramarrësin që paguan shumën totale gjatë rezervimit.

Po nëse kam pyetje të tjera?

Për pyetje specifike për makinën, kontaktoni pronarin përmes butonit "kontakt" në profilin e tij ose në listim. Për pyetje të përgjithshme, na shkruani në customerservice@rentfromlocals.al

Si mund të paraqes një ankesë në lidhje me rezervimin tim?

Dërgoni një përshkrim të ankesës tuaj dhe çdo provë të lidhur në departamentin tonë të ankesave në complaints@rentfromlocals.al

 

Pyetje nga Pronaret e Makinave:

Si mund ti bashkohem Rent From Locals?

Bashkimi me Rent From Locals është falas. Regjistrohuni këtu. Mund të regjistroheni me Google, Facebook, LinkedIn, ose email. Konfirmoni regjistrimin përmes emailit të konfirmimit.

Si mund të publikoj makinën time?

Pas regjistrimit, mund të listoni makinat tuaja duke përdorur butonin Publikim i ri. Çdo makinë ka nevojë për një listim të veçantë.

Si mund të marr rezervime?

Do të njoftoheni për rezervimet përmes emailit dhe WhatsApp. Përgjigjuni brenda 24 orëve. Mbani çmimet, kushtet dhe kalendarin tuaj të përditësuara për të minimizuar refuzimet.

Si mund të rris dukshmërinë time?

Makinat renditen sipas çmimit, kështu që çmimet konkurruese janë kyçe. Vlerësime pozitive dhe një shkallë e lartë pranimi gjithashtu përmirësojnë dukshmërinë.

Si paguhem?

Pagesa bëhet në dorëzim të makinës. Për të pasur rezervime të sigurta, mund të specifikoni një garanci rezervimi që bllokohet në kartën e klientit për raste mungesash dhe rimbursohet pas marrjes së makinës.

Çfarë ndodh nëse klienti nuk paraqitet në ditën e marrjes se makines?

Nëse klienti nuk paraqitet dhe nuk e ka anuluar rezervimin në kohë, keni të drejtë të merrni shumën e garancisë që keni specifikuar në listimin e makinës.

Si mund të marr më shumë ndihmë?

Për mbështetje shtesë, kontaktoni departamentin tonë të mbështetjes për pronarët e makinave në carownersupport@rentfromlocals.al